Cine merita salvat de Dumnezeu?

Milioane de oameni mor zilnic. Copii, adulti sau batrani. Doctori, pompieri, criminali sau preoti. Femei sau barbati. Cum alege Dumnezeu, cine trebuie sa moara? Ca pana la urma, doar El poate lua viata cuiva, nu?

isis likes

Prin decembrie 2014 am avut un mic accident: am dat cu masina (la vreo 70-80 km/h) intr-un parapet. Atat eu cat si alti 2 prieteni, am scapat nevatamati. Toti am avut centura de siguranta. Dar, cu doar 2-3 minute inaintea accidentului, i-am spus celui din dreapta sa-si puna centura (altfel cred ca iesea prin parbriz la impactul ala) – parca Dumnezeu ti-a spus sa-mi zici sa-mi pun centura, zicea el.

In ziua urmatoare, aud la stiri de un accident foarte grav, o masina a intrat intr-un tir: o familie de 5 persoane (mama, tata si 3 copii intre 8-14 ani) mureau pe loc, iar soferul tirului nu avea nicio zgarietura. Cum a calculat Dumnezeu ca familia trebuie sa moara, iar soferul tirului sa traiasca? De ce a trebuie sa moara in acel mod, timp sau loc? …si ar mai fi vreo +999 intrebari pe care le-as spune.

De ce m-a ales Dumnezeu pe mine, o “panarama” de om, in schimbul acelei familii (sau a altor mii de persoane care au murit in accident DOAR in acea zi). Oameni care ar fi putut ajunge “ceva” in viata, oameni care ar fi putut salva alti oameni, copii care n-au apucat sa mearga la scoala, sa faca si sa creasca copii si etc. In schimb, Dumnezeu a salvat pe cineva care nu crede ca in El.

Intrebarea ramane: cum face Dumnezeul vostru selectia?

About This Author

Țigan urât, negru și borât. Câteodată un idol.

Post A Reply