Dumnezeu i-a binecuvantat. Intr-adevar.

Plecand de la o dezbatere dintre un crestin si ateu, dau de o predica a lui Reinhard Bonnke, un pastor envaghelist penticostal “de top”. Am ramas uimit cand am vazut vreo 30.000 de oameni pe un stadion asistand la predica lui. Videoul mai jos. Bineinteles, videoclipul se termina cu o minciuna foarte mare. Ai grija, pastore! Te bate Dumnezeu.

Si ma bate gandul sa vad cine e omul asta. Si am cautat.

Conduce o organizatie, ca mai toti pastorii, care “jongleaza” milioane de dolari anual. Are un salariu (ca tre sa manance si el, nu?) de doar 300.000 de dolari anual, o nimica-toata de avere de vreo 5 milioane, o coliba de vreo 2,5 milioane de dolari intr-una din cele mai sarace tari din lume, Burkina Faso, plus alte casute prin America sau Germania, masini, bijuterii… deh, saracie.

Calatorind foarte mult, calatoriile il costa vreo 300.000 de dolari pe an, adica salariul lui il da pe zboruri. Va dati seama in ce mizerie poate calatori omul asta.

Lucru asta m-a facut sa caut si despre altii. Si am gasit

Cica cel mai bogat pastor ar fi Edir Macedo, din Brazilia, cu o avere putin peste 1 miliard de dolari. Fondator al Pentecostal Universal Church of the Kingdom of God in Rio de Janeiro, organizatia lui primeste doar 2 miliarde de dolari anual, din donatii.

Mai insir aici pe David Oyedepe (150 milioane), Enoch Adeboye (55 milioane), Chris Oyakhilome (50 milioane), Temitope Balogun Joshua (15 milioane) si Chris Okotie (8 milioane). Toti astia sunt din Nigeria. Nigeria fiind pe locul 6 in lume… la saracie. De aici trageti voi idei.

Bineinteles, astea-s averile “oficiale”, nici nu vreau sa ma gandesc la cele neoficiale. In plus, toti banutii de mai sus sunt neimpozabili.

Toti astia de mai sus, cat si alte mii sau zeci de mii, au organizatii care presupun ajutarea oamenilor din Africa sau alte tari sarace, incluzand Romania.

Si la Orsova avem cazuri. Desi avem un singur spital, la care oricum nu poti face decat o injectie si o operatie de apendicita ca in rest te trimit la Severin, avem vreo… 4-5 biserici (excluzand cele ale popilor). Toate merg pe donatii, bineinteles.

Pastorii au niste amarate de Seria 5, Q7 si alte rable de gen. Mai o casuta, mai un bloc, mai niste milioane din donatii cat si un viitor asigurat pentru inca vreo 4-5 generatii.

Saracie, domne, saracie.

About This Author

Țigan urât, negru și borât. Câteodată un idol.

Post A Reply